Piti kirjoittaa otsikko suomeksi, kun en tiedä, mitä se on hollanniksi :( No joka tapauksessa, viime viikonloppuna, siis 22. - 23.5. oli valmennus Virroilla, nuorisokeskus Marttisessa.

Olin ilmoittautunut menemään sinne Helsingistä lähtevällä bussilla. Siellä piti olla kello 7.15. joten piti herätä jo neljältä :( Sain iskältä kyydin sinne (kiitos siitä :) ). Lähdettiin joskus viideltä ja matka kesti jotain puolitoista tuntia, eli oltiin aika ajoissa (mikä on harvinaista minulle, siis olla ajoissa jossain :D ). Joskus 12 maissa oltiin perillä siellä Marttisessa. Ensin syötiin lounas. Sen jälkeen piti ilmoittautua ja silloin sai kaulaansa kortin (tai jotain), missä luki nimi, mihin maahan on menossa, missä talossa ja huoneessa yöpyy, viikonlopun ohjelma jne. Kortin lisäksi saatiin mustat kangaskassit, missä luki GLOBAL PLAYER. Kassin sisällä oli valkoinen I  YFU FINLAND - t-paita, samanlainen pinssi, "YFU. Kotina koko maailma vuodesta 1958." -postikortti ja kirjekuori (sisältö: Welcome letter, World Traveler Handbook ja jotain papereita). Minun kanssa samassa huoneessa oli kaksi muuta Hollantiin lähtijää (meitä on siis tänä vuonna jopa kolme).

Hollantiin lähtijöitä on siis kolme. Joihinkin maihin on vaan yksi. Usa:han on lähdössä 90 vaihtaria. Yhteensä on kai 160 oppilasta menossa tänä vuonna YFU:n kautta. Suosituimpia kohdemaita näytti olevan Yhdysvaltojen lisäksi lattarimaat ja Saksa. Ja aika paljon on porukkaa myös Ranskaan menossa.

Valmennuksen aikana meillä oli kaikenlaisia luentoja, esim. "Kulttuurien kohtaaminen", "Hätätilanteessa riko lasi" ja Arki kohdemaassa". Lauantai-ilatana meillä oli myös "YFU Amazing Race" eli siis sellainen kilpailu ryhmissä (En kyllä yhtään tiedä, ketkä sen voitti. Meidän ryhmä taisi hävitä...).

Oli tosi hyödyllinen viikko ja oli tosi kiva tutustua muihin vaihtoon lähteviin. Lisäksi oli myös tosi kiinnostavaa kuunnella vapaaehtoisten (aikaisemmin vaihto-oppilaina olleiden) kertomuksia omista vaihtarivuosistaan.

Ai niin, ja silloin sunnuntaina oli myös vanhempien valmennus Tampereella.